(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
ZLATÝ SIRUP - GOLDEN SIRUP

Potřebné ingredience
500g cukru, 350 ml vody, 2 platky citronu
Postup přípravy
Velice oblíbený sirup do moučníků, koláčů, také na přelití palačinek. Oblíbený v cizích zemích. Používá se v anglické kuchyni jako sladká poleva na pudinky či palačinky . U nás NENÍ k sehnání , proto dávám recept, na výrobu doma :-))
Tento sirup je třeba před použitím nechat stát alespoň 2 měsíce (platí především pro přelívání mooncakes, kdy na jeho kvalitě závisí trvanlivost mooncakes), vydrží až 1 rok. Pro přelití palačinek nebo pudinku je možné použít ihned po vychladnutí (druhý den).
Do anglickych receptů - jsem jej davala hned druhy den. 2 měsíce jsem tedy nečekala :-)
Také tento sirup hodně používají v časopise (nově na stáncích se silikon.doplnky) - PEČENÉ DOBROTY
Uděláme si první karamel ze 100g cukru a 25 ml vody.
Jak zhnědne , přidáme zbytek cukru a zbytek vody. plus 2 plátky citrónu.
Karamel se nám rozpustí . Cele se nam to rozpustí do sirupu.
Sirup není v této fázi moc husty, zhoustne přes noc.
Pokud vam do rána nezhoustne, nic se neděje, stačí znovu povařit :-)
Tento sirup je třeba před použitím nechat stát alespoň 2 měsíce (platí především pro přelívání mooncakes, kdy na jeho kvalitě závisí trvanlivost mooncakes), vydrží až 1 rok. Pro přelití palačinek nebo pudinku je možné použít ihned po vychladnutí (druhý den).
Do anglickych receptů - jsem jej davala hned druhy den. 2 měsíce jsem tedy nečekala :-)
Také tento sirup hodně používají v časopise (nově na stáncích se silikon.doplnky) - PEČENÉ DOBROTY
Uděláme si první karamel ze 100g cukru a 25 ml vody.
Jak zhnědne , přidáme zbytek cukru a zbytek vody. plus 2 plátky citrónu.
Karamel se nám rozpustí . Cele se nam to rozpustí do sirupu.
Sirup není v této fázi moc husty, zhoustne přes noc.
Pokud vam do rána nezhoustne, nic se neděje, stačí znovu povařit :-)

přelití palačinek, lívanců
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
emica
(upraveno)
1. 10. 2018, 15:14
Chcela by som sa spýtať či ho treba nechať postáť 2mesiace alebo si môžem piecť hneď?



nahlásit

ksandyzlaty
(upraveno)
19. 5. 2016, 13:33
Když zajdete do prodejny zdravé výživy,najdete tam spoustu různých "zlatých sirupů", které sice vyjdou dráž,než tento doma udělaný,ale nebude to tak strašné svinstvo.
nahlásit

Nadys
(upraveno)
19. 5. 2016, 18:34
@ksandyzlaty
A které například? Ráda bych věděla. třeba tyto se svým složením? http://eshop.aktin.cz/the-protein-works-tpw-zero-syrups?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=PI_+Zdrava+vyziva&utm_content=Bezkalorick%C3%A9+sirupy,+om%C3%A1%C4%8Dky+a+dipy#46052 golden sirup je z invertního cukru , pokud máte na mysli jiné sirupy tak to není tento.
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
26. 4. 2016, 18:52



nahlásit

novackova
(upraveno)
26. 4. 2016, 12:47




nahlásit
Kiksi
(upraveno)
17. 12. 2013, 22:08
Dobrý den, mám hloupí dotaz..
Dneska jsem se rozhodla dělat cukroví, do kterého potřebuji tento sirup (jaksi nestíhám uvařit, když musí 2 měsíce stát.. :D) Proto se ptám, nedá se to něčím nahradit?




nahlásit
matulinka80
(upraveno)
26. 4. 2016, 10:25
@Kiksi
asi už trochu pozdě, ale dá se nahradit např. javorovým sirupem...

nahlásit
radvit
(upraveno)
15. 3. 2013, 11:20
Dobrý den, sirup jsem právě ukuchtila. Jak ho skladujete? V lednici, nebo stačí špajska? Díky za odpověď. Radka
nahlásit

nelly2
(upraveno)
15. 3. 2013, 16:01
@radvit
Špajska
v ledničcce být nemusí


nahlásit
misa78
(upraveno)
25. 2. 2013, 14:18
Dobry den, prosím Vás,sirup je perfektní,kupuju si prave ten casopis Pečené dobroty a dělala jsem brandy snaps a ta struktura těsta nebyla jak v časopise,tak jsem se chtěla zeptat,jestli to tedy půjde popsat,jak hustý má být tento sirup,jestli to půjde k něčemu přirovnat,moc mi to pomůže,děkuji za info Míša
nahlásit

nelly2
(upraveno)
9. 3. 2013, 13:41
@misa78
Míši, je to jako řidší med
)

nahlásit
Jana67
(upraveno)
7. 2. 2013, 23:17
super určitě vyzkouším

nahlásit

Kacur
(upraveno)
20. 1. 2013, 11:17



nahlásit